Vydatná letní polévka
- Jan
- 13. 5. 2023
- Minut čtení: 1
Tuhle polévku je ideální dělat v létě, kdy je čas sklizně všech surovin, které jsou v tomto receptu použity. Jedná se o vcelku vydatnou záležitost, takže může klidně zastoupit hlavní chod. Doporučuji přikousnout domácí chleba nebo focacciu.

Suroviny:
4 středně velké mrkve
3 středně velké červené cibule
4 středně velké brambory
3 stonky řapíkatého celeru
2 klobásky, ideálně chorizo nebo něco na ten styl
Dva hrnky předvařených bílých fazolí – můžou být i z konzervy
Bylinky ze zahrady – 3 bobkové listy, hrst čerstvé majoránky, hrst tymiánu
5 ks nového koření, trochu černého pepře, sůl podle chuti

Postup:
Očistíme si kořenovou zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky. Očistíme zbytek surovin a také nakrájíme. Cibuli nahrubo, řapíkatý celer na půlkolečka. Vše hodíme do hrnce.
Přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, veškeré bylinky a koření a vše zalijeme dostatečně vodou, tak aby byla cca 1 cm až 2 cm nad surovinami.
Dáme na sporák. Necháme probublávat. Jakmile je kořenová zelenina měkká, tak přidáme fazole, ještě chvíli vaříme. Po cca 5 minutách finálně dochutíme a servírujeme horké s čerstvým pečivem.

Jan
Comments