top of page

Vydatná letní polévka

  • Obrázek autora: Jan
    Jan
  • 13. 5. 2023
  • Minut čtení: 1

Tuhle polévku je ideální dělat v létě, kdy je čas sklizně všech surovin, které jsou v tomto receptu použity. Jedná se o vcelku vydatnou záležitost, takže může klidně zastoupit hlavní chod. Doporučuji přikousnout domácí chleba nebo focacciu.



Suroviny:

4 středně velké mrkve

3 středně velké červené cibule

4 středně velké brambory

3 stonky řapíkatého celeru

2 klobásky, ideálně chorizo nebo něco na ten styl

Dva hrnky předvařených bílých fazolí – můžou být i z konzervy

Bylinky ze zahrady – 3 bobkové listy, hrst čerstvé majoránky, hrst tymiánu

5 ks nového koření, trochu černého pepře, sůl podle chuti



Postup:

Očistíme si kořenovou zeleninu. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky. Očistíme zbytek surovin a také nakrájíme. Cibuli nahrubo, řapíkatý celer na půlkolečka. Vše hodíme do hrnce.


Přidáme na kolečka nakrájenou uzeninu, veškeré bylinky a koření a vše zalijeme dostatečně vodou, tak aby byla cca 1 cm až 2 cm nad surovinami.


Dáme na sporák. Necháme probublávat. Jakmile je kořenová zelenina měkká, tak přidáme fazole, ještě chvíli vaříme. Po cca 5 minutách finálně dochutíme a servírujeme horké s čerstvým pečivem.





Jan

Comments


bottom of page